Isjiasnerven er kroppens lengste og tykkeste nerve. Den går fra korsryggen, gjennom bekken og sete og helt ned til baksiden av lår og ben. Hoved symptomet for isjias er når smerter stråler fra korsryggen bak hoften, ned i låret og ut i foten.

Hvordan føles isjias smerter?
Smertene kan som oftest beskrives som prikkende, sviende eller brennende. Flere pasienter forteller at de føler på nummenhet eller utfordringer med å bevege foten, benet eller i noen tilfeller tærne. Når isjiasnerven ikke kan sende gode signaler til musklene vil det få konsekvenser for bevegelsen av hælene eller tærne.

Hva er årsakene til isjias?
Svært ofte opplever kiropraktoren at årsakene til isjias er flere faktorer som til sammen forårsaker isjias lidelsen. Noen av disse faktorene er blant annet, ledd-låsninger, skiveprolaps, betennelse eller inflammasjon, triggerpunkter, muskelspenninger og muskelatrofi. Andre mindre vanlige årsaker til trykket på nerven kan være kreft eller brudd. Isjias er altså et symptom som kan ha forskjellige årsaker. Alle disse lidelsene behandler kiropraktoren ved Nydalen Medisinske Senter.

Hva hjelper mot isjias smerter?
For å redusere smertene er det lurt å forsøke å finne stillinger som avlaster og reduserer symptomene. Kiropraktoren anbefaler også at du unngår å gjøre ting som fører til at smertene øker, dette kan skje dersom du sitter i samme stilling over en lengre tid, eller bøyer ryggen fremover. Øvelser er også et godt tiltak til å redusere smertene. For å oppnå en langvarig bedring er det anbefalt at du gradvis trener, med hensikt i å få ryggen i bevegelse. Her finnes det flere effektive øvelser.

Et annet effektivt tiltak mot smerter er nervemobilisering. Nervemobilisering er når du utfører øvelser som er ment til å bevege nerven, dette gjøres ved å gli frem og tilbake, uten å strekke nerven.

Hvor lenge varer behandlingen av isjias?
Behandlingsforløpet er svært individuelt, avhengig av hva som er årsaken.

Hva er forskjellen mellom isjias og prolaps?
Forskjellen mellom prolaps og isjias er at prolaps er det som trykkes på isjias nerven, mens isjias er bensmerter. Den vanligste årsaken for isjias er prolaps.

Dersom du får isjias symptomer bør du så raskt som mulig oppsøke kiropraktor slik at riktig diagnose kan bli stilt og at du raskt kan komme i gang med riktig behandling.

Ønsker du mer informasjon eller en timebestilling hos oss? Kontakt oss på mail post@dentalia.no​ eller ring til oss, 23 00 70 00.

Ønsker du å vite mer om behandlingen?

Kontakt oss på mail post@dentalia.no​ eller ring til oss, 23 00 70 00.

Kontakt oss her.