Kjevedysfunksjon kalles på fagspråket Temporomandibulær dysfunksjon (TMD) og anslås å ramme opptil 20% av befolkningen. Vårt kjeveteam er klare til å hjelpe deg hvis du plages av kjevedysfunksjon.

Den vanligste årsaken til TMD er muskelspenninger og symptomene kan fortone seg som smerter i og rundt kjeven, tannpine, hodepine, stiv følelse i kjevemuskulaturen, ansiktssmerte, øresmerte, øresus, redusert gapeevne, samt klikk- eller skrapelyd i kjeven. 

For noen er plagene forbigående og trenger ikke behandling, men for andre er plagene så store at de virker hemmende i hverdagen. Angående forekomst, så oppsøker kun 4-7 % behandling for TMD blant befolkningen i Norge. Det kan være forankret i at det ikke finnes hjelp å få, men også fordi de ikke har fått riktig diagnose.

Det kan våre behandlere ved Nydalen Medisinske Senter hjelpe deg med.

Nydalen Medisinske Senter 

Nylig åpnet vi Nydalen Medisinske Senter, under samme tak som tannlegeklinikken Dentalia. Her vil vårt team bestående av kiropraktor, tannlege, lege og psykolog utføre de fleste medisinske behandlinger, og hjelpe deg med det meste, blant annet smerter i muskler, nerver og ledd, tannrelaterte problemer, samt fysisk og psykisk helse.

– Dette er et unikt medisinsk senter der det skal jobbes tverrfaglig innenfor flere tjenester, blant annet å hjelpe pasienter med kjeveplager, sier kjeveteamets kiropraktor, Aleksander Hesbø. 

Årsaker og behandling av TMD

Årsakene til at noen utvikler TMD kan være kompliserte og flere. Fellesnevneren er at det oppstår ubalanse i og rundt kjeveleddet, noe som kan føre til plagsomme smerter og ulyder.

– Ofte er det rett og slett snakk om overbelastning av kjeven på grunn av uheldige vaner. Men det kan også være relatert til angst, stress og anspent bruk av kjevemuskulaturen, leddbetennelse, muskelspasmer og skjev tannstilling, forklarer Hesbø.

Går du rundt med kjeveplager kan du nå oppsøke det nye senteret for grundig vurdering og behandling, utarbeidet av det tette samarbeidet mellom de ulike fagfeltene.

Kjenner du deg igjen?

Du får raskt time, både med eller uten henvisning, ved det nye medisinske senteret. Velkommen skal du være!

Snakk med oss.