Kjenner du en grad av angst eller frykt når du skal i behandling hos tannlegen, så vit at du ikke er alene. Og husk at det er hjelp å få.

Store deler av den norske befolkningen lider av tannlegeskrekk, og i noen tilfeller utvikles det til å bli en fobi som kalles odontofobi. Odontofobi er en fobi for tannbehandling, og personer som opplever slike følelser har ofte som mål å unngå alt som trigger denne angstresponsen. Resultatet blir ofte at man unngår deler av, eller hele, tannbehandlingen. Det kan påvirke din tannhelse.

For de som allikevel besøker tannlegen, vil det ofte gjennomføres med panikkangst eller intenst ubehag.

Trygghet og kontroll hos tannlegen

Vi ved Nydalen Medisinske Senter har flere års erfaring med pasienter som rammes av denne frykten, og vil hjelpe deg med å overvinne den. Pasienter med angst har større behov enn andre for å ha forutsigbarhet og kontroll, og dette er våre tannpleiere og tannleger svært bevisste på.

Noe av det viktigste for oss når vi behandler deg som pasient er at du har en trygg relasjon til oss. Vi vil gi deg en følelse av kontroll ved å blant annet gjøre deg bevisst på hva behandlingen går ut på og hvordan den gjennomføres. Under behandlingen ber vi pasientene signalisere om de trenger en pause, eller må skylle. Dette er helt i orden. Her blir du møtt med forståelse.

Behandling i narkose

Etter konsultasjon og undersøkelse kartlegger vi dine behandlingsbehov og tar røntgenbilder. En behandling i narkose vil være smertefritt for deg som pasient, og vi vil sørge for at du sover under behandlingen. Det benyttes i hovedsak en blanding av hurtigvirkende smertestillende og sovemedisiner som tilføres intravenøst. I tillegg settes det alltid lokalbedøvelse for å sikre best mulig smertelindring.

Som pasient vil du ikke kjenne på noe smerte, eller ha noen oppfatning om hva som skjer under inngrepet. I etterkant av behandlingen vil det følges gode og trygge prosedyrer, dette er for å forsikre oss om at alt er bra.

Vi er et erfarent team, med den nyeste teknologien og det beste utstyret, men det starter først og fremst med å etablere trygghet og sikkerhet hos pasienten i forkant av behandlingen. Mange føler på en skam etter lang tid uten tannlegebesøk, men det har de ingen grunn til. Her blir du møtt med respekt og forståelse.

Refusjon ved behandling i narkose.

Før vi kommer igang med behandlingen vil vi utarbeide et kostnadsoverslag til deg. Flere pasienter som ønsker behandling i narkose har krav på å få dekket behandlingen av HELFO. På bakgrunn av dine medisinske opplysninger og de funnene som gjøres ved en undersøkelse vurderer vi om refusjon er berettiget, og den videre søknadsprosessen kan vi hjelpe deg med.

Redd for å gå til tannlegen?

Vi vet at det er mange som føler det sånn, men det er mulig å behandle!

Snakk med oss.